| status

Details van de melding

Windows 10 update (19042)

Releases
FINISHED
Deklas.nu werkplekken
  • Deklas

Laatste bericht

Op 21-04-2021 zal de Window 10 update 19042 worden vrijgegeven voor installatie binnen het deklas.nu netwerk. Er zijn vanuit u geen acties vereist.

Dit is een omvangrijke update die volledig geautomatiseerd op de deklas.nu (Windows 10) werkplekken zal worden geïnstalleerd.
Gezien de omvang van de update kan de installatie enige tijd in beslag nemen. Afhankelijk van het systeem kan dit 30-60 minuten duren en tijdens de installatie kunt u geen gebruik maken van het systeem.

In de periode vanaf 21-04 zal deze update automatisch op de achtergrond worden gedownload en aansluitend bij een herstart van het systeem worden geïnstalleerd.

Wij hebben geen invloed op het exacte moment van installeren. De snelheid waarmee dit gaat is afhankelijk van uw internetsnelheid en de snelheid van het systeem. Hierdoor kan het moment waarop de update op de systemen binnen uw school wordt geïnstalleerd verschillen per systeem.

Mocht u de update geforceerd willen uitvoeren, dan bestaat de mogelijkheid om het systeem preventief opnieuw te installeren (te rissen). Dit kan per direct en de update zal tijdens de herinstallatie direct worden geïnstalleerd.

Denkt u er bij een herinstallatie aan dat lokaal geïnstalleerde software (bijvoorbeeld Digibord-software) ook opnieuw geïnstalleerd moet worden.
Wij raden u daarom aan de automatische update af te wachten.

Meer inhoudelijke informatie over deze Windows 10 update kunt u vinden in de release notes van Microsoft:
https://support.microsoft.com/nl-nl/topic/windows-10-updategeschiedenis-7dd3071a-3906-fa2c-c342-f7f86728a6e3

Voor verdere vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met onze servicedesk.

Geplaatst op: 

Geschiedenis

Er zijn geen eerdere berichten voor deze melding.