| status

Details van de melding

Problemen met aanpassing wintertijd [opgelost]

Incident
OPEN
Windows werkplekken die beheerd worden via Intune
  • Mobile Device Management

Laatste bericht

Bij de voorgaande wisseling naar de wintertijd zijn er diverse uitdagingen aan het licht gekomen dat continu na een uur de tijd toch weer terug gezet wordt naar de zomertijd. Hierdoor ontstaat dus een afwijkende tijd op de werkplekken, met als gevolg dat sommige applicaties niet goed werken.

Microsoft heeft dit inmiddels als bug erkent en opgelost. In update KB5005624 (https://bit.ly/3lK2Hqy) is het probleem met de Daylight Saving Time (DST) opgelost.
Deze oplossing is opgenomen in de Oktober-update van Microsoft met nummer KB5006667 (https://bit.ly/3FPiJHK) .

Windows Updates worden – op de achtergrond – automatisch binnen 7 dagen geïnstalleerd op de werkplekken. Zojuist hebben wij een bericht geplaatst over eventuele problemen met het automatisch installeren van deze updates, zie hiervoor: https://bit.ly/3DORqeZ .

In verband met de herfstvakantie kan het zijn dat werkplekken een tijdje niet gebruikt worden en pas na de vakantie weer opgestart worden. Het kan daarna even duren (maximaal 7 dagen) voordat de betreffende update op het systeem geïnstalleerd wordt.
Mocht je hierdoor alsnog tegen problemen aanlopen, dan kan de Windows Update desgewenst handmatig geinstalleerd worden. Voor meer informatie hierover, zie: https://bit.ly/3FOJcFb .

Geplaatst op: 

Geschiedenis

Er zijn geen eerdere berichten voor deze melding.