Details van de melding

Aanpassing (verbetering) in activeren Facet-toetsmodus

Releases
FINISHED
Gebruikers van de Facet-digitale toetsen i.c.m. Apparaatbeheer
  • Apparaatbeheer

Laatste bericht

De release is succesvol doorgevoerd.

Geplaatst op: 

Geschiedenis

Op 06-01-2022 zal er een aanpassing worden doorgevoerd i.r.t. het in- en uitschakelen van de Facet toetsmodus op Chrome apparaten. Deze release heeft geen impact op de werking van Apparaatbeheer of de devices.

Voorheen was het noodzakelijk om specifieke leerlingapparaten op het moment van de digitale toetsen in een "Facet afname" groep te plaatsen om de toetsmodus in te schakelen en deze na gebruik weer uit te schakelen.
Het device kon op dat moment ook enkel voor toetsen gebruikt worden.

We hebben voor deze toetsmodus eenn tweetal aanpassingen (verbeteringen) doorgevoerd:

1. Het in- en uitschakelen van de toetsmodus gebeurt nu per groep i.p.v. per apparaat. Na inschakelen, zal de toetsmodus automatisch beschikbaar worden op alle leerling-apparaten.
Het inschakelen gebeurt in het "Apparaatvoorkeuren" tabblad. Voor meer informatie hierover, zie de toelichting en handleiding op onze FAQ-pagina:
https://help.apparaatbeheer.heutink-ict.nl/article/869-facet-modus-inschakelen-apparaatbeheer

Voor scholen voorheen de "Facet afname" apparaatgroep hadden, hebben wij deze functie alvast ingeschakeld voor de groep Leerlingapparaten. Bij het inlogscherm komt de Facet-app dus automatisch beschikbaar.

2. Op het moment dat de toetsmodus ingeschakeld is, wordt de Facet-app beschikbaar bij het inlogscherm. Indien er een toets gestart moet worden, dan kan de gebruiker zelf op elk gewenst moment op die App klikken waarna de Facet-modus automatisch (in fullscreen, kiosk modus) wordt gestart.
Als de App niet aangeklikt wordt, dan kan er gewoon ingelogd worden en kan het apparaat op de reguliere manier worden gebruikt. De toetsmodus wordt dus enkel gestart op het moment dat de gebruiker hiervoor kiest.
Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om continu via Apparaatbeheer de toetsmodus in- of uit te schakelen.

Voor vragen of verdere assistentie kunt u contact opnemen met onze servicedesk.