Details van de melding

MOO Suite diensten

Incident
CLOSED
Alle MOO Suite diensten
  • Apparaatbeheer
  • MOO Startportaal
  • Schermcontrole
  • Basishub

Laatste bericht

Na positieve resultaten uit verdere controles deze middag, melden we hierbij de storing definitief af.

De oorzaak van deze storing is te herleiden naar miscommunicatie in het loadbalancing-platform, waardoor het automatisch opschalen van capaciteit bij piekdrukte niet naar behoren werd uitgevoerd. Dit heeft tijdelijk in een gebrek aan server-capaciteit in ons datacenter gezorgd waardoor de MOO Suite niet (of onvoldoende) bereikbaar was.

De technische aanleiding hebben we weten te achterhalen en op kunnen lossen. Aanvullend zijn ook maatregelen getroffen om herhaling van dit probleem te voorkomen.

We begrijpen dat het niet beschikbaar zijn van de MOO Suite en het Starportaal waardoor ook de toegang tot educatieve applicaties (via MOO) beperkt is een grote impact heeft op het onderwijsproces.
Hierbij onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

Geplaatst op: 

Geschiedenis

Op dit moment werkt de MOO Suite grotendeels weer naar behoren.

Wij zijn ons ervan bewust dat nog niet alle iconen bij de tegels worden geladen. Het opnieuw synchroniseren van de iconen neemt enige tijd in beslag, dit zal zichzelf de komende periode oplossen. Wij blijven ook dit nauwlettend monitoren.

Aanvullend hierop zijn wij nog bezig met verdere analyse van oorzaak, oplossing en het voorkomen van herhaling.

Geplaatst op: 

Beste klant,

Op dit moment is MOO, en alle aanverwante diensten aan de MOO Suite, nog traag en/of volledig onbereikbaar. We werken met de hoogste prioriteit aan een oplossing. Het kan voorkomen dat met het openen van MOO de oude omgeving zichtbaar is, maar deze omgeving niet werkt. We zijn hiervan op de hoogte.

Wij werken hard aan een oplossing en houden je via dit kanaal op de hoogte.

Geplaatst op: 

Beste klant,

Op dit moment kun je traagheid ervaren op alle diensten in de MOO Suite. Wij hebben het probleem in onderzoek en werken hard aan een oplossing.