Details van de melding

Geautomatiseerd opruimen van verwijderde gebruikers

Releases
FINISHED
Verwijderde gebruikers ouder dan 90 dagen
  • MOO Startportaal

Laatste bericht

Beste klant,

De afgelopen periode hebben we gemerkt dat het automatisch verwijderen van accounts in 'verwijderde gebruikers' niet altijd goed verloopt. Via de notificaties in MOO is daarom eerder ook opgeroepen om de lijst met "verwijderde gebruikers' met regelmaat te controleren.

Op 4 oktober aanstaande zullen we een release uitvoeren waarmee we deze functionaliteit gaan verbeteren. Na de release worden accounts in 'verwijderde gebruikers' weer automatisch verwijderd.

Ondanks dat het bestaande functionaliteit betreft, waarvan we de werking verbeteren, willen we het gezien de mogelijke gevolgen via deze weg extra onder de aandacht brengen.

Op het moment dat een gebruikersaccount verwijderd wordt (door een gekoppeld administratiepakket of handmatig) zal deze nog 90 dagen in 'verwijderde gebruikers' van de MOO Suite aanwezig zijn. Hierdoor kun je het account eenvoudig herstellen. In deze periode zal het account in een gekoppeld doelsysteem als Microsoft 365 en Google for Education de status "inactief" krijgen.

Mocht je data van accounts in 'verwijderde gebruikers' veilig willen stellen, dan dient dit binnen 90 dagen te gebeuren.

Na 90 dagen zal de gebruiker in de MOO Suite definitief verwijderd worden. Dit zal hetzelfde moment ook bij Microsoft365 en Google for Education doorgevoerd worden. Vanaf dit moment is de gebruiker niet meer te herstellen via de MOO Suite.

Geplaatst op: 

Geschiedenis

Er zijn geen eerdere berichten voor deze melding.