| status

Details van de melding

Stabiliteitsproblemen Schoolwapps 2.0 portaal

Incident
CLOSED
Ouderportaal + app
  • Schoolwapps

Laatste bericht

Beste klant,

De afgelopen dagen hebben we het SchoolWapps 2.0 ouderportaal nauwlettend in de gaten gehouden. We hebben de conclusie kunnen trekken dat onze maatregelen het gewenste positieve effect hebben gehad op de stabiliteit. Het portaal is gedurende de drukke aanloop naar de kerstdagen continu beschikbaar geweest.

De nog openstaande storing melden we bij deze af. U mag ervan uitgaan dat wij de prestaties van SchoolWapps nu en in de toekomst nauwlettend blijven volgen, optimaliseren en ingrijpen als daar reden toe is. Mocht u zelf toch nog problemen ervaren bij gebruik van het SchoolWapps ouderportaal of de app laat ons dat dan via de servicedesk weten, zodat we u daarmee kunnen helpen.

Met vriendelijke groet,
Heutink ICT

Geplaatst op: 

Geschiedenis

De afgelopen dagen hebben wij de omgeving nauwkeurig in de gaten gehouden. Er zijn geen verdere verstoringen geconstateerd maar om dit met 100% zekerheid te kunnen bevestigen blijven wij ook de komende dagen deze omgeving nauwkeurig monitoren. Om die reden blijft deze melding vooralsnog open staan.

Geplaatst op: 

SchoolWapps is dinsdag probleemloos doorgekomen bij een representatieve belasting. Ook bij het verkeerspatroon dat vorige week voor de stabiliteitsproblemen zorgde, gedroeg het systeem zich zoals gewenst en bedoeld. Dat geeft ons het vertrouwen dat de doorgevoerde aanpassingen het beoogde positieve effect hebben. De aanpassingen hebben tevens een positief effect op de algehele snelheid van het ouderportaal en de app.

Gistermiddag is wederom een aanpassing doorgevoerd, waarvan we gistermiddag en -avond direct het positieve effect hebben kunnen zien. Deze week worden verdere maatregelen t.b.v. stabiliteit onderzocht en doorgevoerd, om zeker te zijn dat de stabiliteit gewaarborgd blijft bij de verdere groei van het platform.

Hoewel we verwachten dat u in de praktijk geen problemen meer zult ervaren bij het gebruik van het SchoolWapps ouderportaal houden we de storingsmelding open tot we volledige zekerheid kunnen geven over de stabiliteit van de omgeving. Zodra we die hebben koppelen we dat vanzelfsprekend aan u terug. Mocht er een wijziging in de situatie optreden dan delen we dit vanzelfsprekend ook met u.

We stellen alles in het werk om te zorgen dat u de komende week tijdens de kerstactiviteiten optimaal gebruik kunt maken van SchoolWapps om deze gebeurtenissen te delen met uw ouders.

Geplaatst op: 

Afgelopen weekend hebben zich geen incidenten voorgedaan met het SchoolWapps Ouderportaal. De wijzigingen van afgelopen vrijdag hebben geleid tot een stabieler functionerend systeem. Dit kunnen we staven aan de hoeveelheid verkeer die in het weekend en vanochtend is binnengekomen op het systeem. De prestaties houden we de komende dagen nauwgezet in de gaten om herhaling te voorkomen.

Het downloaden van afbeeldingen door ouders kan bij sommige gebruikers in bepaalde gevallen nog traag verlopen. Er wordt gewerkt aan een oplossing.

Geplaatst op: 

we hebben vanmiddag geconstateerd dat de stabiliteit is verbeterd. Wel zijn er twee korte storingen geweest die snel zijn verholpen.
ons ontwikkelteam heeft verder deze middag twee stabiliteitsverbeteringen doorgevoerd en in productie genomen.
Gedurende het weekend houden we de omgeving nauwlettend in de gaten om bij een eventuele storing snel in te kunnen grijpen.
Dit om het ongemak voor u tot het minimum te beperken.
Na het weekend brengen we u op de hoogte van de verdere voortgang.

Geplaatst op: 

Ons ontwikkelteam heeft vanochtend het probleem onderzocht. Er is een sterk vermoeden van de mogelijke oorzaak. Daar is inmiddels ook een oplossing voor ontwikkeld die vanochtend in productie is genomen. Omdat het probleem alleen optrad onder hoge belasting door veel gelijktijdige gebruikers kunnen wij op dit moment nog geen volledige zekerheid geven over de oplossing. Onze eigen stress testen geven echter wel de positieve indruk dat deze oplossing in het specifiek probleemscenario zorgt voor een stabieler opereren onder hoge belasting.

Nogmaals onze excuses voor het ongemak. We willen u bij deze vragen om het SchoolWapps ouderportaal weer te gebruiken zoals u normaal zou doen. Wij houden het systeem vanzelfsprekend voor u in de gaten en nemen maatregelen waar nodig.

Aan het einde van de dag delen we onze laatste bevindingen met u.

Geplaatst op: 

Beste klant,

Op dit moment kun je problemen ervaren met het ouderportaal van Schoolwapps 2.0. De problemen uiten zich in de vorm van instabiliteit in het algehele gebruik van Schoolwapps 2.0. Onze excuses voor dit ongemak, wij werken hard aan een oplossing.

Groet,
Heutink ICT