| status

Details van de melding

Update Edge Chromium

Onderhoud
PLANNED
Alle devices op Deklas.nu
  • Deklas

Laatste bericht

Beste relatie,

Microsoft heeft onlangs een nieuwe versie van haar Edge browser uitgebracht. Deze is gebaseerd op Chromium. Onder de motorkap is het nu dus dezelfde browser als de Google Chrome geworden, met alle voordelen van dien. Wij hebben de browser een tijdje getest en zijn erg enthousiast. Alle educatieve software werkt perfect en snel. Vandaar ook dat wij deze nieuwe browser zo snel mogelijk willen uitrollen naar alle werkplekken, zodat jij er van kunt profiteren.

De komende periode gaan wij, regio voor regio, de update verspreiden welke deze nieuwe Edge browser als standaard browser installeert op de traditionele Windows werkplekken (deklas.nu). Uiteraard kun je ook nog steeds kiezen om een andere browser, zoals Google Chrome of Firefox, als extra browser te installeren, zoals dat nu al het geval is.

Wat betekent dit concreet ?


• Vanaf onderstaande datums beginnen wij met de uitrol, hier merk je helemaal niets van. De uitrol gaat per week en zal verspreid zijn over 4 weken namelijk:

o 02-03-2020: 1e week postcodes 1000;
o 09-03-2020: 2e week postcodes 2000 – 3000;
o 16-03-2020: 3e week postcodes 4000 – 5000 – 6000-7000;
o 23-03-2020: 4e week postcodes 8000 – 9000 – B000;


• Snelkoppelingen op het Windows bureaublad naar bijvoorbeeld MOO zullen standaard met de nieuwe Edge browser geopend worden. Nu is dat vaak nog Internet Explorer.

• Bij het de allereerste keer opstarten van de browser kunnen er enkele mededelingen getoond die wij helaas niet allemaal kunnen verbergen, als je deze hebt doorlopen komen ze niet meer terug.

• Het icoontje ziet er een beetje anders uit. De blauwe E maakt plaats voor een blauw met groene cirkel.Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn, neem dan contact op met de Servicedesk op het bekende telefoonnummer of via de chat.

Met vriendelijke groet,
Heutink ICT

Geplaatst op: 

Geschiedenis

Er zijn geen eerdere berichten voor deze melding.