| status

Details van de melding

Import EDEXML bestanden uitgeschakeld

Incident
CLOSED
Schoolwapps
  • Schoolwapps

Laatste bericht

Beste klant,

Uit onderzoek is gebleken dat het Leerling Administratie Systeem Parnassys de unieke sleutel van de leerling in het EDEXML exportbestand heeft aangepast, waardoor bij het importeren van het EDEXML bestand de bestaande leerlingen niet correct worden bijgewerkt maar als nieuwe leerling aangemaakt. Voor de klanten die een foutief bestand hebben geïmporteerd hebben we een in overleg herstelactie uitgevoerd.

Het importeren van EDEXML bestanden is weer ingeschakeld. We hebben een waarschuwing geplaatst bij de EDEXML importpagina om je erop te wijzen te controleren dat gebruikers in het systeem worden bijgewerkt en niet onterecht nieuw worden aangemaakt.

Om toch leerlingen vanuit Parnassys te importeren kan in Parnassys op de pagina ‘EDEX & UWLR (oude varianten)’ tot 1 oktober 2020 nog de oude versie met database id worden gedownload.

Wij zullen in SchoolWapps de EDEXML importfunctionaliteit aanpassen zodat ook het nieuwe versie van de EDEXML vanuit Paranassys kan worden geïmporteerd.

Met vriendelijke groet,
Heutink ICT

Geplaatst op: 

Geschiedenis

Beste klant,

In verband met een probleem dat wij hebben geconstateerd bij een aantal klanten na het importeren van een EDEXML bestand vanuit parnasys, hebben wij de functionaliteit voor het importeren van EDEXML bestanden tijdelijk uitgeschakeld.

We richten ons eerst op het herstellen van de klanten die hierdoor geraakt zijn en zullen daarna overgaan tot definitief herstel van van deze bug waarna we de functionaliteit weer inschakelen.

Onze excuses voor dit ongemak.

Met vriendelijke groet,
Heutink ICT