| status

Details van de melding

Keuze om geboortedatum en geslacht verwijderen uit MOO

Releases
FINISHED
MOO Beheer en MOO leerlingen beheer
  • Moo

Laatste bericht

Beste klant,

In navolging van onderstaand bericht is de release om geboortedatum en geslacht wel of niet op te kunnen slaan, definitief gepland op donderdag 5 november.

Geplaatst op: 

Geschiedenis

Beste klant,


Edu-K is het platform waarin de verschillende partijen uit de onderwijsketen het gesprek aangaan over en samenwerken aan een goed functionerende educatieve keten. Vanuit deze projectgroep is onlangs de implementatie van het Eck-id afgerond. Met de komst van het Eck-id kan een leerling gemakkelijk en veiligere worden geïdentificeerd door de gehele keten. Voorheen werd er voor de identificatie van een leerling onder andere de kenmerken ‘geslacht’ en ‘geboortedatum’ gebruikt. Dit is niet meer nodig. Daarom is met Edu-K de afspraak gemaakt dat wij deze data in november 2020 uit MOO verwijderen. Tenzij de school expliciet toestemming voor de verwerking geeft.

Geeft jouw school toestemming om geboortedatum en geslacht op te slaan in MOO?

Op, of zo snel mogelijk na, 21 oktober 2020 aanstaande, voegen wij nieuwe functionaliteit toe aan MOO Beheer. Op deze nieuwe plek kun je straks als ICT coördinator vastleggen of je MOO toestemming geeft om deze leerlingkenmerken te verwerken, of niet.


Geef je géén toestemming? Dan worden de genoemde leerlinggegevens met terugwerkende kracht verwijderd uit onze systemen en de invoervelden geblokkeerd. Zo kan deze data niet meer in MOO belanden.

-Geef je toestemming? Dan laten we de data staan.
-Eenmaal een keuze gemaakt? Dan kun je deze altijd herzien.

Leg je vóór 1 december 2020 je keuze niet vast? Dan zullen wij dit interpreteren dat er geen toestemming wordt gegeven. Zo kunnen wij als softwareleverancier aan de afspraak met Edu-K voldoen.